Полтавський НПУ імені В.Г. Короленка взяв участь у заходах Національного екологічного центру України

Триває співпраця між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка та Національним екологічним центром України. Згідно з положеннями Меморандуму, ПНПУ і НЕЦУ керуються взаємною зацікавленістю в спільному розвитку наукового, інноваційного та експертного потенціалу, в тому числі проведенні наукових досліджень та реалізації спільних проєктів.

12-14 липня 2024 року в місті Бережани Тернопільської області у звітно-виборчій конференції Національного екологічного центру України взяли участь декан факультету природничих наук і менеджменту Сергій Новописьменний, завідувач кафедри професійної освіти, дизайну та безпеки життєдіяльності Євген Кулик, професор Микола Близнюк та  голова студентської ради університету Анна Ковальчук.

У 5 сесіях – пленарній, звітній, виборчій, творчій та «Майбутнє НЕЦУ» – представили проєкти від Національного екологічного центру України, заслухали звіт Голови та Ради НЕЦУ та Ревізійної комісії. Головою Національного екологічного центру України обрали Руслана Гаврилюка, заступником – професора Миколу Близнюка. Голова студентської ради ПНПУ імені В. Г. Короленка Анна Ковальчук представила молодіжну ланку та розповіла про діяльність екологічного центру Студентської ради Полтавського педагогічного, зокрема про втілення та розробку екологічних проєктів.

Представники університету відвідали семінар-дискусію «Виклики для туристичної галузі України у воєнний та післявоєнний періоди» (проєкт TOURAL), де обговорили стан і розвиток туризму на місцевому рівні у 2024 році та після закінчення війни. Учасники дискутували на тему «Чи є місце екології під час війни?», про впливи війни на довкілля: характер, види та масштаби оцінювання шкоди довкіллю, завданої війною; притягнення росії до відповідальності; підготовку фахівців місцевих громад в умовах зруйнованого довкілля через рік після підриву Каховської ГЕС. Ішлося також і про функціонування природно-заповідної сфери в умовах війни, наслідки замінування українських земель, важливість екологічної складової в євроінтеграції та відбудові України.

Робоча поїздка, крім обговорень та формування спільного бачення стратегічних напрямів діяльності Національного екологічного центру України, завершилася екскурсією до природних перлин Опілля та екологічно вразливих місць Бережанщини.

Науковці Полтавського педагогічного університету імені В. Г. Короленка провели низку зустрічей щодо співпраці з іншими навчальними закладами України і зарубіжжя, залучення їх до реалізації нових проєктів, спільної науково-дослідної роботи у галузі професійної освіти та технологій захисту довкілля, перспективних комп’ютерних систем та інформаційних технологій, матеріалів, елементів, засобів та систем для моніторингу, проєктування та розвитку, вибудовування перспективних планів взаємодії і співпраці у майбутньому. Окремо наголосили на важливості неформальної освіти та вдосконаленні академічної мобільності студентської молоді.

You may also like...