Особливості підготовки здобувачів до екзаменаційної сесії під час дистанційного навчання
Сесія найбільш складний період навчання для будь-якого студента закладу вищої освіти. Від того, чи будуть іспити здані успішно, залежить багато чого: можливість продовження навчання; переведення з платного відділення на бюджет; перспективи отримання стипендії. Контрольні заходи є необхідним елементом зворотного зв’язку у процесі навчання для визначення відповідності рівня набутих студентами результатів навчання вимогам нормативних документів і забезпечення своєчасного коригування освітнього процесу.
Тому з метою підвищення якості освітнього процесу та підготовки до літньої заліково-екзаменаційної сесії 9 травня 2022 року для студентів 2 курсу групи ПБ-24 спеціальності 091 Біологія асистентом кафедри ботаніки, екології та методики навчання біології Наталією Максименко проведено кураторську годину, з використанням платформи ZOOM, на тему «Особливості підготовки здобувачів до екзаменаційної сесії під час дистанційного навчання».
Під час обговорення даної теми куратор групи зупинилася на питаннях: правила допуску здобувачів до семестрового котролю, особливості підготовки до іспитів, організація проведення семестрових екзаменів під час дистанційного навчання. Ці питання були розкриті згідно чинних нормативних документів. Також на засіданні було сконцентровано увагу на відвідуванні студентами навчальних занять та виконанні завдань передбачених силабусом в умовах дистанційного навчання, обговорення успішності студентів.
Оскільки для студентів період сесії характерний надмірним хвилюванням, що проявляється підвищеною дратівливістю та постійним психологічним напруженням куратор надав поради, які допоможуть підготуватися та успішно здати іспити: грамотно розподіляти час та сили; планувати відпочинок; уникати зубріння; утриматися від прийому заспокійливих засобів і медикаментів, які вони гальмують мозкову діяльність і заважають сконцентруватися; повноцінне і збалансоване харчування, по можливості, потрібно урізноманітнити їжу вітамінними продуктами – овочами та фруктами.
Та наголосила що у будь-якому випадку, як би не пройшов процес підготовки до іспитів, важливий позитивний настрій.