ВИЇЗНІ НАВЧАЛЬНІ ПРАКТИКИ НА ТЕРИТОРІЇ РЕГІОНАЛЬНОГО ЛАНДШАФТНОГО ПАРКУ «ДИКАНСЬКИЙ»

У межах проходження навчальних практик студенти факультету природничих наук та менеджменту відвідали територію регіонального ландшафтного пару «Диканський» – об’єкта природно-заповідного фонду Полтавщини, якому уже виповнилося 30 років.

Це об’єкт поліфункціонального призначення, який виконує природоохоронну, рекреаційну, еколого-просвітницьку функції. Територія парку знаходиться у центральній частині Полтавської області і займає площу близько 12 га. Парк розташований у північно-східній частині Полтавської області в Полтавському районі між селищем Диканька та річкою Ворскла. Його територія схожа на всю Полтавщину в мініатюрі, де представлені типові ландшафти регіону: діброви, лучні степи, заплавні луки, балки та яри, прибережно-водні та водні екосистеми ставків та річки Ворскла, агроценози та лісосмуги.

У ході екскурсії студенти мали змогу вивчати біорізноманіття в їх природних екосистемах, тим самим збільшуючи свої знання у з ботаніки, зоології та екології. На території парку добре збереглися природна рослинність, яка складає близько 50% від загальної площі парку. Флора судинних рослин нараховує 617 видів, серед яких 46 є рідкісними. У широколистяних лісах можна зустріти 110 видів хребетних тварин, серед яких 87 видів птахів, 14 видів ссавців, 4 види плазунів 6 видів земноводних.

You may also like...