Участь студентів та викладачів факультету природничих наук та менеджменту  у міжнародному проєкту «Райський сад», команди «ЗаЕкоМайбутнє»

27 травня на факультеті природничих наук та менеджменту для  студентів груп ПЕ-17, ПБФ-14ск, ПБ-23, ПБФ-24, ПБФ-28ск ПБ-34 та ПБ-33 розпочались навчальні практики.

Разом з керівниками практик і деканом факультету студенти відвідали Полтавський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді,  де стали учасниками міжнародного проєкту «Райський сад», команди «ЗаЕкоМайбутнє».

Марія Джупій – співробітниця полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, співкерівник проєкту, провела дводенний майстер-клас з гарденотерапії – новий та актуальний напрям відновлення психологічного та фізичного здоров’я, що базується на терапевтичних ефектах від догляду за рослинами.

Гарденотерапія – прекрасний спосіб емоційного відновлення через контакт з природою. Студенти мали змогу апробувати психологічні методики оцінки психоемоційного стану на початку заняття та після  догляду за рослинами. На занятті студенти також ознайомились із видовим складом біорізноманіття території, вивчили сортовий асортимент рослин, які було заплановано висадити у відкритий ґрунт, з’ясували особливості  догляду за рослинами та взяли безпосередню участь у посадці екзотичних та декоративних рослин.

 Під час реалізації проєкту були висаджені рослини, які для нашої місцевості є малопоширеними, унікальними, але які успішно інтродуковані у нашу кліматичну зону і є перспективними для вирощування у полтавському регіоні. Інжир, гранат, ківі – новинки серед екзотичних плодових дерев. Магнолії, гортензії, сакури, гліцинії, велика кількість різноманітних троянд, штамбові верби Хакуро-нішікі – рослини, які своїм неймовірним виглядом будуть надихати на позитивні емоції та заспокоювати.

Під час гарденотерапії студенти мали можливість розширити теоретичні знання з ботаніки, екології, зоології, здобуті під час навчання в аудиторіях та зробили величезний внесок у вдосконаленні місць відпочинку на території ПОЕНЦУМ. Місця, яке буде лікувати рослинами, куди охочі можуть прийти та відпочити, взяти участь у заходах і поспілкуватися з однодумцями.

You may also like...